måndag 16 januari 2017

Dåligt med pengar?

Såhär i januari är det många som ligger lite efter så tänkte ge lite tips som räcker hela året
Att dumpstra och rota i grovsoprum (bra för både miljö och plånbok! kolla in facebookgruppen dumpstra med oss om du är nyfiken) passar ju inte alla men som tur är så finns det mer saker man kan göra för att spara in ngr kronor!

1.Sälj det du inte behöver på tradera/blocket/lokal facebookgrupp
2.Gå igenom dina abonemang,behöver du alla? finns det ngt billigare alternativ?
med tjänsten MINA TJÄNSTER får du överblick på alla dina abonemang och tips på billigare,själv har jag precis sagt upp viasat och sparar in mer än 3000kr/år!
3.Gå igenom dina försäkringar! jämför priser
4.Börja samla presentkort! gå med i paneler som panel.se och m3panel,svara på undersökningar och få presentkort som tack för hjälpen!Perfekt att ge bort i present/handla till skolstarten osv
5.Vad har du för bank? har du ett gratis bankkort och internetbank? sparar du så jämför räntor!
6.Behöver du nya möbler? kolla lokala facebookgrupper/blocket osv efter bortskänkes! leta främst efter äldre trä möbler-de går att måla om och håller flera generationer!
7.Samla kuponger när du är i affären,ksk får du anv för ngr av dem när varan kommer på rea

8.När du handlar på nätet så kolla om det finns en rabattkupong och använd dig utav
REFUNDER BONUSBAY CASHBACKER CASHBACKSHOPPING och passa givetvis på vid rea om det är möjligt
9.Var med i tävlingar vinner du nått du inte vill ha så spara till födelsedag eller sälj
10.Vissa saker är dyrare i längden...innan du köper en kyl/bil/tv gör din läxa ordentligt och jämför jämför jämför,en frys som kostar 400kr mer ksk blir billigare i längden då den drar mindre el?
när det kommer till bilar är det alltid lättare att laga en äldre och delarna finns oftast på biltema,finns mycket att lägga till här men poängen är att innan man köper så JÄMFÖR man!
11.roligt extrajobb? registrera dig på daymaker och tacka ja till de uppdrag du vill ha,daymaker är sk mysteryshopper och betyder att du tex tackar ja till ett uppdrag på åhlens,du får instruktioner på exakt vad du ska göra men det kan vara att besöka butiken och säga att du vill köpa ett par byxor,sedan ska du logga in på din daymaker sida och svara på frågor om ditt besök,som tack får man betalt för varan man köpt samt ngr hundralappar i lön.Mitt roligaste uppdrag förra året var på en frisörsalong där vi fick behandlingar till ett värde av 700kr.

Mitt sista tips är att fortsätta följa min blogg för gratis tips! =)
du kan använda bla apparna bloglovin och blogkeen för att inte missa nått!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar