tisdag 17 januari 2017

GIVEAWAY

Ta chansen och få en fin skål från ALESSI

allt du behöver göra är att lämna en kommentar där du skriver ngt bra sätt att spara in pengar på,glöm inte att uppge namn och mejladress!12 kommentarer:

 1. Helena i Uppsala
  Leta reda på fruktträd, bärbuskar och annat ätbart som växer på allmänna platser. Längs min cykelväg till centrum har jag körsbärsträd, äppel- och päronträd, plommon, hallon, vinbär, krusbär, rabarber och blåbär och kantareller i stadsskogen.
  Det är fest varenda dag och garanterat närodlat!

  SvaraRadera
 2. Laga mat och baka bakverk från grunden. Det spar massor av pengar, är i regel hälsosammare och smakar bättre. Eventuella rester kan göras till matlådor eller frysas in flr framtida behov.
  Mvh Emelie
  eandersson334@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Att gå till matbutiker med en tygväska då slipper man betala för påse varje gång, att köpa kläder på rea och använda återbäringssidor när man köper online. Planera sina köp och försöka inte göra impulsköp

  Mariia faur94@mail.ru

  SvaraRadera
 4. Att köpa säsongsvaror på fel säsong och lägga undan. Julpapper, julsaker, julservetter, vinterkläder mm köps med fördel nu. Sommarleksaker, badsaker, sandleksaker mm på hösten. Påskägg och prydnader köps efter påsk. Sparar många sköna kronor.

  Mat går det att spara mycket på. "Hel" mat som jag kallar det kostar mycket mer än uppblandad. Få råvaran att räcka till två måltider istället för en.....gör det till en sport. Stekt falukorv vs korvgryta, hel stekt kyckling vs kycklinggryta, köttfärsbiffar vs chili con carne, stekt fiskfilé vs fiskgryta osv. Tänker man så räcker ex en halv falukorv till 4 port osv.

  Köp en mattermos. Har man barn och är på många utflykter, fotbollscuper och evenemang går det lätt ett par hundra på korv och läsk i sporthallens kiosk. Koka korv hemma, lägg den i mattermosen med ett par cm av kokvattnet. Håller sig varmt en hel dag. Ta med bröd, dricka, kaffe, kaka mm och gör din egen lunch. Eller ha två mattermosar och fyll den ena med mos. Gör lyxiga tunnbrödrullar på plats för inga pengar alls nästan. Att en korv kostar 15-20 kr i sporthallen är inte ovanligt. Med termos får du alla korvarna för en tjuga.

  livetsguldkant@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Jag sparar all plast jag får från tex reklam och tidningar. Använder som emballage eller istället för cellofan kring vissa grejer. Jag har gjort rosetter till paket av plastpåsar. Och presentpåsar av gamla biblioteksböcker som var nästan gratis. Jag håller utkik på bortskänkes sidor. Och frågar familjen om de har något över innan jag köper. Jag använder sockar som finns en utav till en effektiv sttädtrasa. Bra i hörn och till ta bort katthår. Bara blöta lite. Jag använder Pinterest för att få ideer hur jag kan använda det jag har till att göra om hemma. Förvaringslösningar av gamla förpackningar och återbruk. Jag betalar aldrig för att se film. Då det finns olika sätt att få det gratis. Jag tänker på var jag köper exvis kaffefilter då priset kan vara det dubbla. Lagar kläder. Och tittar på råd för att få de att hålla längre. Varierar pålägg efter vad det är extrapris på. Och köper inte cykelleder då vår kommun delar ut det varje år. Jag använder vitvinsvinäger med lite eterisk olja i på ett toapapper istället för dyra tvättservetter. Och återbrukar kartong till egna kort. Etiketter m.m ellyedlund@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Har en hel hemsida full med tips, kolla gärna på http://levbilligt.se
  Favorittipset är nog att dumpstra för att det gör sån skillnad både i plånboken och för miljön.
  Men utöver det så tror jag att det bästa tips jag kan ge är att ta vara på det som redan finns, var aktiv på köp- o säljsidor och kolla på bortskänkes där eller på blocket, jag har kollat igenom vårt hem och insett att vi har nästan inget som vi betalt fullt pris för, vi får eller köper extremt billigt (10-50 kr). Vi har hämtat allt ifrån superfräscha sängar och soffor, hyllor, skåp och köksmöbler till torktumlare och ärligt talat.. när folk frågar "hur kan du få den där grejen gratis" så har jag hittills aldrig stått utan svar. Jag dumpstrar allt ifrån ljus och sängkläder till mat och leksaker, men jag har i praktiken också vägar till att ha husdjur gratis, resa gratis etc.
  Det handlar mest av allt om att vara kreativ och låta det ta tid, och anstränga sig lite. Under de senaste 2,5 åren har jag sparat flera hundra tusen kronor sammanlagt. Och kan jag så kan alla!

  SvaraRadera
 7. Använda butiksrabatter,jämnföra priser,ej köpa en massa onödiga saker,ej köpa tidningar,skivor,filmer,lotter mm.Skippa att ha tv och betala tv licens allt går att se gratis på nätet.
  birre6@live.se

  SvaraRadera
 8. Spara pengar genom o käka hos morsan,tvätta mina kläder där,handla bara då det är billigt o använda kuponger på allt om det går,ej köpa en massa onödigt,fynda hos second hands saker o kläder
  nicke666@live.se

  SvaraRadera
 9. Mitt tips på att spara in pengar är att planera. Till exempel,om man ska göra ett stort inköp så se till att gå med i olika paneler där man kan göra undersökningar och på det sätter spara till presentkort. Se även till att, om möjligt, göra det stora köpet online då många sidor kan ge återbäring via olika återbäringssidor.

  Ett annat bra tips är att följa bloggar så som denna där man kan se tips om pågående kampanjer och liknande och då passa på när det finns bra rabatter att köpa exempelvis födelsedagspresentet och liknande :)

  Malkarls90@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag är nu passionär men blev ung mamma för länge sedan och då blev det någonstans mitt måtto att leva billigt. Inte så vi har varit fattiga men många år med flera barn och inga stora inkomster gjorde att jag alltid tänkte på hur pengarna användes. Ärva kläder och annat barnen behövde, tälta istället för dyra hotellrum på semestern, laga all mat från grunden, plocka i naturens skafferi, bunkra när det var billigt ja listan kan göras hur lång som helst. Allt detta bidrog till att vi kunde göra saker som inte alla arbetarfamiljer kunde. Naturligtvis är detta ett tänk man kommer in i och som blir livslångt och som till vis del smittat av sig på de nya generationerna.

  SvaraRadera
 11. Tänk efter före! Jag handlar aldrig utan en lista vare sig det gäller mat, kläder, inredning eller loppis. Jag sparar pengar på så sätt och det gör att jag inte impulshandlar den "snygga tröjan" i klädesbutiken för att sen komma hem och hitta något snarlikt i garderoben. Och jag frågar mig alltid om det går att hitta begagnat/på loppis innan jag köper något nytt. Jag försöker se efter behovet först innan jag handlar och inte handla för "handlandets" skull. Det blev många handla där men hoppas att du förstår hur jag menar och givetvis så ska man läsa din blogg - många av dina tips har satt guldkant på min tillvaro.

  SvaraRadera
 12. Jag har en liten lista jag följer. Den ser ut såhär:
  Dumpstring - affärernas soprum och containers tillhandahåller mig snällt nog med gratis mat
  Bortskänkesannonser - gör att jag kan möblera mitt hem
  Bytes - prylar (detta gör jag mest med kompisar)
  Klädbytardagar - välkänt fenomen, tror jag?
  Loppis - när jag behöver kläder
  Rabatt/rea - när det jag behöver inte finns på loppis
  Soprum - här hittar jag allt möjligt som mina grannar inte vill ha, t ex böcker, hygienartiklar, husgeråd ...
  Tradera/Blocket - här säljer jag saker dyrt som jag kommit över gratis eller billigt och renoverat

  Och böcker och tidningar lånar man gratis på bibblan;)
  Jag håller mig också alltid framme om folk jag känner rensar och slänger. Får tag på många fina och bra grejer på så vis.

  Kontenta: De pengar som sparas in kan därför användas till vettiga grejer, som att köpa bra skor, vilket är viktigt för mig, samt för att kunna skänka till fattiga och nödlidande.

  SvaraRadera