tisdag 23 januari 2018

Dra ner på räkningarna

När månaden närmar sig sitt slut så öser räkningarna in!
Se över dem ordentligt och fundera på om du verkligen behöver det du betalar för! Jag har sagt upp bla Viasat och har således ingen tv längre (känns onödigt att betala 4000kr/år ) vill man se en film/serie kan man göra det gratis på nätet.

Försäkring är ngt som kostar varje månad,och de kan vara viktiga att ha men se över dem varje år,ta reda på exakt vad som ingår och jämför med andra bolag för att inte bara få bättre villkor utan också få ner kostnaden! Har man sina försäkringar i samma bolag brukar man även få rabatt,jag har både hus,bil och mc i samma och har då fått ngr hundra rabatt varje månad.
Eftersom jag är så beroende utav bilen så har jag även en assistansförsäkring hos assistansbolaget,kostar 300kr/år (prisvärt!) och det gäller inte bara min bil utan det fordonet jag kör!

Tidningar kan man läsa gratis-säg upp
Teckna inga abonemang som tex mobiltelefon för 400kr/mån,köp (spara ihop,inga avbetalningar!) ist en billigare mobil och ta tex hallon för 99kr/mån eller ngn annan av lågprisoperatörerna

Elen- elskling.se här finns pengar att spara och byter man aktivt var 3e månad så har man chans till ännu lägre priser!Gäller främst om man bor i hus men även om man bor i lgh finns det säkert ngr kronor att spara.

Innan du handlar-ställ dig själv frågan -behöver jag verkligen detta? kommer jag använda det? kan man få det till bättre pris online? går det att köpa begagnat? Om jag köper det,har jag nått hemma jag kan sälja iväg istället?

Alla återkommande räkningar som tex försäkringar,lån osv är bäst att ha på autogiro

Och de där 300kr i månaden du sparar in på tex mobilabonnemang-köp fonder för den summan ist!
Satsa på en globalfond med billig avgift,finns även ngr bra som är helt gratis som tex nordnet superfonden! Själv har jag tagit lite mer risk och satsat främst på teknik och asien-men än så länge har det betalat sig,tror den ena fonden låg på 38% plus =)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar