måndag 1 januari 2018

Sparande

Under 2017 sparade jag varje månad 4050kr i fonder och 2900kr hamnade på ett sparkonto som är till för oväntade utgifter,har man en gård,djur och fordon är det ju tyvärr mycket som kan hända...
Om man ser till min lön på i genomsnitt 6000kr/mån så är det ju ett väldigt bra sparande men jag hoppas få lite fler jobbtimmar för att kunna spara ännu mer! Kommer även bli lite mer strikt och verkligen fråga mig själv 2ggr om jag verkligen behöver den saken jag vill köpa!
Att dumpstra har gjort att jag i stort sett inte behöver köpa ngn mat alls varesig till mig eller djuren(det innebär att man inte kan äta vad man är sugen på utan vad som finns,men det är oftast fina dyra köttbitar så man lever ju inte direkt dåligt...),har även ett par års förbrukning utav tvätt,sköljmedel,hygienartiklar mm
Försöker sälja så mycket som möjligt på tradera,bla kläder vi inte längre använder,lästa böcker,urväxta leksaker mm för att få in extra pengar.

Den fond som gått bäst för mig är swedbank robur access asien som ökat med hela 28,55%,även swedbank robur technology har gått väldigt bra,jag sparar i 14st olika fonder för att sprida ut riskerna lite men i genomsnitt ligger jag på ca 6% plus vilket är helt ok men det vill jag förstås öka betydligt!

2018 hoppas jag kunna öka sparandet i fonder lite och jag kommer att börja följa fler som bloggar om fonder för att lära mig mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar