onsdag 12 juni 2019

HUDBIBELN av Johanna Gillbro

Titel: Hudbibeln: förstå din hud – myter, vetenskap och goda råd
Författare: Johanna Gillbro
Förlag: BOOKMARK
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88859-04-4


Vi vet förvånansvärt lite om huden, kroppens allra största organ. Kanske är det därför vi fortsätter smörja in den med krämer som innehåller bakteriedödande ämnen och lägger stora pengar på mängder av overksamma produkter. Hade vi vetat mer om vår hud skulle vi vara mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser de innehåller. Vi skulle också äta betydligt fler morötter och se till att sova riktigt gott om natten.Bland annat.
Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Hon slår hål på flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvårdsindustrin; hudens mikrobiom, det vill säga bakteriefloran och den oväntade påverkan mikrobiomet har på vår hud.


Boken är inte så lättsmält och innehåller tyvärr inga mirakelkurer men efter att ha läst den kommer du spara in pengar på alla onödiga och skadliga? hudvårdsartiklar du använder!
Utbudet är ju massivt och ju dyrare dessto bättre! eller...? och vad är egentligen naturlig hudvård?


Finns bla att köpa här BOKUS


#Bookmarförlag #Recensionsx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar