måndag 17 juni 2019

Krusbärsboken

Titel: Krusbärsboken
Författare: Martin Ragnar & Jens Linder
Förlag: Ordfront

Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-775-054-3


Säg krusbär och många minns med saknad sin barndoms somrar då krusbärsbusken var ett obligatoriskt inslag i trädgården. Men krusbärets tid är knappast förbi. Tvärtom har detta inhemska superbär fått ett uppsving, inte bara inom hälsokretsar utan även i kulinariska sammanhang. 
Krusbärsboken är det mest omfattande verk på ämnet som publicerats på över ett sekel på något språk. Här får vi följa krusbärets historia från vikingatiden via Darwin och fram till idag. Dessutom bjuder Jens Linder på ett fyrtiotal recept på allt från klassisk krusbärskräm som krusbärsmarinerad strömming, drycker som saft, snaps och mjöd och givetvis, den snart legendariska krusbärsmazarinen. 
Jens Linder är flerfaldigt prisbelönt kock, författare och journalist i bland annat Dagens Nyheter.
Martin Ragnar är forskare, författare och entreprenör. Han är grundare av Kålrotsakademien, som främjar den svenska matens kulturarv, och av Svenska Dryckesakademien som gynnar produktionen av drycker gjorda av svenska råvaror. Han är även ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien som värnar om matkulturen i Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm. 

Jag har ju en väldig svaghet för trädgårdsböcker och denna är helt underbar! Här finns verkligen ALLT om krusbär!Historia,recept och olika sorter blandat med underbara bilder och gamla illustrationer!
Själv har jag en liten buske Hinnonmäki gul men fler ska det bli,det finns otroligt många spännande sorter att upptäcka.

Kan köpas på bla BOKUS

#Ordfrontförlag #Recensionsx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar