fredag 13 september 2019

RETRO tyger vi minns

Titel: Retro tyger vi minns
Författare: Sara Axtelius
Förlag: Ordalaget bokförlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789174692433

Frossa i tyger! Hänförs av spännande, inspirerande, färg­sprakande, iögonenfallande och banbry­tande mönster för sin tid!
Följ med på en nostalgiresa i Retro - Tyger vi minns – grafiska och stiliserade mönster. I denna uppföljare till Tyger vi minns möter vi nya formgivare och nya tyger, nu med fokus på geometriska och grafiska mönster från främst 1960- och 70-tal.  Drygt 20 formgivare presenteras i bokstavsordning med kort biografi och tillhörande tyger. Bland annat är några av 10-gruppens medlemmar med.
Bokens stora format ger tygerna stor plats och låter dem komma till sin rätt. En bok för nostalgiker eller för alla som är roade av formhistoria eller bara njuter av färg och form när den är som bäst.
Formgivare i urval: Gunila Axén - Göta Trägårdh - Susanne Beckman - Birgitta Hahn - Sven Fristedt - Viola Gråsten - Ingela Håkansson-Lamm - Astrid Sampe - Kerstin Boulogner - Inez Svensson - Helene Wedel - Peter Condu m.fl.
SARA AXTELIUS har i flera år samlat på tyger från 1960- och 70-talen. Hon brinner för att inspirera till vård och förvaltning av Sveriges textilskatt, uppmärksamma textilkonstnärerna samt föra arvet vidare till kommande genera­tioner.  År 2017 kom praktverket Tyger vi minns från 1960- och 70-talen frukt, barn och blomtyger.superhärlig bok för oss tygälskare
stora härliga bilder på underbara tyger
#Ordalaget Bokförlag  #Recensionsx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar